gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Speculaasbrokken met chocoladestukjes

Speculaasbrokken met chocoladestukjes

ingrediënten


10 min
75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

  • 1 Doe het bakmeel met de speculaaskruiden, een snufje zout, het suiker en boter in een kom en mix met twee messen of een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  • 2 Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1 cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 4 Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte. Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 3 gram