gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Speculaasjes

Speculaasjes

ingrediënten


30 min
amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

deegroller

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem.
  • 2 Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik en steek of snijd figuurtjes uit het deeg. Garneer eventueel met amandelen.
  • 3 Leg de speculaasjes op de bakplaat en bak ze in de oven in 14-15 minuten gaar. Laat afkoelen op de bakplaat.

bereidingstip

Gebruik eens een speculaasplank. Bestrijk de plank voor het gebruik met arachide- of zonnebloemolie of bestuif de plank met bloem. Druk het deeg aan in de vorm en rol er met een deegroller over. Snijd met een scherp mes het overtollige deeg eraf. Tik met de vorm stevig op het bebloemde werkvlak zodat de speculaasjes of speculaaspop vanzelf loslaten. Leg de speculaasjes of speculaaspop op de bakplaat en bak in de oven


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté