eenvoudig
20 min.
tussendoortje, nagerecht
recepten Speculaasmijters

Speculaasmijters

ingrediënten


20 min
witte glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

20 blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 gram speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram bruine suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed de bruine suiker, bloem, boter, speculaaskruiden, een snufje zout, het nootmuskaatpoeder en de melk tot een soepel deeg. Leg afgedekt circa 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Rol het speculaasdeeg uit tot 0,5 cm. Snijd hier langwerpige driehoeken uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Versier ze met amandelen en bestrijk met een kwastje losgeklopt ei.
  • 4 Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven op 180ºC.
  • 5 Versier de mijters met een witte glazuurstift als ze helemaal afgekoeld zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 3 gram