8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Speculaastaart met amandel en peer

Speculaastaart met amandel en peer

ingrediënten


bestellen
15 min
8 personen
6 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

5 handperen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.00
2 eetlepels citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
175 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
100 gram amandelspijs

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.59
4 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
175 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.89

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.89

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
100 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99

benodigdheden

appelboor

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte. Besprenkel met het citroensap.
  • 2 Mix de boter met de amandelspijs romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg tijdens het mixen de bloem, koekkruiden en een snuf zout toe. Spatel de speculaaskruimels door het beslag en schep het beslag in de ingevette vorm.
  • 3 Leg de peren met de bolle kant naar boven om en om erop. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de warme taart met de abrikozenjam.

bereidingstip

Houd je van een wat zoetere taart? Voeg dan extra suiker naar smaak toe aan het beslag.. Vervang de speculaasjes in dit recept door stroopwafels. . Bestrijk de speculaastaart met sinaasappelmarmelade in plaats van abrikozenjam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram