8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Speculaastaart met amandel en peer

Speculaastaart met amandel en peer

ingrediënten


15 min
8 personen
6 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

100 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

5 handperen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte. Besprenkel met het citroensap.
  • 2 Mix de boter met de amandelspijs romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg tijdens het mixen de bloem, koekkruiden en een snuf zout toe. Spatel de speculaaskruimels door het beslag en schep het beslag in de ingevette vorm.
  • 3 Leg de peren met de bolle kant naar boven om en om erop. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de warme taart met de abrikozenjam.

bereidingstip

Houd je van een wat zoetere taart? Voeg dan extra suiker naar smaak toe aan het beslag.. Vervang de speculaasjes in dit recept door stroopwafels. . Bestrijk de speculaastaart met sinaasappelmarmelade in plaats van abrikozenjam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram