4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Speculaastrifle

Speculaastrifle

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje kruidnoot
slagroom uit spuitbus

dit product is niet beschikbaar

1 pakje kloppudding vanille
400 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
8 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

4 coupes

  • 1 Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers deze vervolgens uit. Pel de andere sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Doe dit ook met de partjes mandarijn en meng het fruit door elkaar.
  • 2 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Verkruimel de speculaasjes grof en verdeel 1 eetlepel over de bodem van de glazen. Verdeel hierover de helft van het fruit.
  • 3 Giet het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, een snufje kaneelpoeder en de melk in een kom en roer het puddingpoeder erdoor. Klop met een elektrische mixer in 1,5 minuut stevig.
  • 4 Verdeel de helft van de pudding over de coupes en vervolg met een laag speculaas en fruit. Houd van beide nog wat apart voor de garnering. Vul de coupes verder aan met de pudding en zet minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Garneer met een toef slagroom, de overige speculaaskruimels en de rest van het fruit. Bestrooi met een snufje kaneel en versier met de amandelen en wat kruidnoten.

bereidingstip

Vervang de vanillepudding in dit recept door vanillevla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté