2 personen
bijgerecht
recepten spekfakkels met een zoete chutney van verse ananas

spekfakkels met een zoete chutney van verse ananas

ingrediënten


2 personen
3 eetlepels suiker
1 takje verse rozemarijn
6 eetlepels witte wijnazijn
235 gram ananas
1 eetlepel zonnebloemolie
4 theelepels paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel cayennepeper
250 gram speklappen

  • 1 Snijd de speklappen in de lengte in 8 lange, smalle repen.
  • 2 Doe ze in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
  • 3 Wrijf het spek goed in met kruiden. Zet het afgedekt in de koelkast en laat minstens 30 minuten intrekken.
  • 4 Hak de stukjes ananas in kleine stukjes. Doe de ananas, witte azijn, verse rozemarijn, suiker en 2 theelepels paprikapoeder in een steelpan en laat +/- 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het afkoelen.
  • 5 Steek 2 spekrepen aan een spies en schuif het naar beneden.
  • 6 Wikkel de repen als een spiraal (in tegengestelde richting) om de spies heen en prik de uiteinden vast. Leg de spekfakkels op de barbecue (directe warmte) en rooster ze +/- 5 minuten knapperig