voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
bijgerecht
recepten spekfakkels met een zoete chutney van verse ananas

spekfakkels met een zoete chutney van verse ananas

ingrediënten

250 gram speklappen

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel knoflookpoeder

4 theelepels paprikapoeder

1 eetlepel zonnebloemolie

235 gram ananas

6 eetlepels witte wijnazijn

1 takje verse rozemarijn

3 eetlepels suiker


  • 1 Snijd de speklappen in de lengte in 8 lange, smalle repen.
  • 2 Doe ze in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
  • 3 Wrijf het spek goed in met kruiden. Zet het afgedekt in de koelkast en laat minstens 30 minuten intrekken.
  • 4 Hak de stukjes ananas in kleine stukjes. Doe de ananas, witte azijn, verse rozemarijn, suiker en 2 theelepels paprikapoeder in een steelpan en laat +/- 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het afkoelen.
  • 5 Steek 2 spekrepen aan een spies en schuif het naar beneden.
  • 6 Wikkel de repen als een spiraal (in tegengestelde richting) om de spies heen en prik de uiteinden vast. Leg de spekfakkels op de barbecue (directe warmte) en rooster ze +/- 5 minuten knapperig

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier