4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram magere speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

170 gram abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

8 spiesen

  • 1 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  • 2 Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  • 3 Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  • 4 Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté