4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool

Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere speklapjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uiringen. Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 2 Bestrooi de speklapjes met zout en peper. Giet de room bij de zuurkool en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 3 Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes in 10 minuten goudbruin en krokant. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm.
  • 4 Giet een scheutje water bij het bakvet en voeg de honing en tijm toe. Roer tot een jus.
  • 5 Schep een bedje zuurkool op warme borden. Leg het spek erop en sprenkel de jus erover. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 24 gram