4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Speklapjes met tuinbonen en gebakken aardappelen

Speklapjes met tuinbonen en gebakken aardappelen

ingrediënten


30 min
4 personen
450 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Meng de ui met de citroenrasp, -sap, knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en de honing.
  • 3 Bestrijk de speklapjes met dit mengsel en laat 15 minuten marineren.
  • 4 Kook de aardappelplakken in 5-8 minuten beetgaar. Kook de tuinbonen.
  • 5 Dep het vlees een beetje droog. Rooster de speklapjes in een hete grillpan of koekenpanin 10 minuten goudbruin.
  • 6 Bak intussen de aardappels in de rest van de olijfolie.
  • 7 Giet de bonen af, voeg zout en peper toe en serveer ze bij de aardappelen met de speklapjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 32 gram