4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
100 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 eetlepels sojasaus

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 speklapjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

250 gram rijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

8 sjalotjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

4 satéprikkers

grillpan

  • 1 Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Laat houten prikkers weken in water. Kook de rijst en de broccoli.
  • 3 Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over.
  • 4 Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om.
  • 5 Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

bereidingstip

Je kunt de spekspiesjes ook bereiden op de barbeque of onder een hete ovengrill


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 28 gram