4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 satéprikkers

grillpan

  • 1 Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Laat houten prikkers weken in water. Kook de rijst en de broccoli.
  • 3 Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over.
  • 4 Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om.
  • 5 Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

bereidingstip

Je kunt de spekspiesjes ook bereiden op de barbeque of onder een hete ovengrill


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 28 gram