4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 satéprikkers

  • 1 Rijg de speklapjes in de lengte aan satéprikkers en bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin het spek in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  • 3 Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd deze zonder het wit in plakjes.
  • 4 Neem het vlees uit de pan en dek af. Voeg het sinaasappelsap, de chilisaus en gezeefde tomaten toe aan het bakvet. Breng aan de kook en bind met allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de spekspiesjes met de saus en plakjes sinaasappel.
  • 6 Lekker met (gele) rijst en broccoli.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel geraspte sinaasappelschil toe aan de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 22 gram