4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spekspiesjes met spicy pindasaus

Spekspiesjes met spicy pindasaus

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

175 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart.
  • 2 Maal de pinda’s bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel.
  • 3 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten.
  • 4 Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda’s toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus.
  • 5 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus.
  • 6 Lekker met rijst en bruine bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté