4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sperziebonen met krieltjes, ei en romige pestosaus

Sperziebonen met krieltjes, ei en romige pestosaus

ingrediënten


20 min
4 personen
900 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  • 2 Verwarm de crème fraîche in een pannetje op een lage stand en roer de pesto erdoor. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Serveer de sperziebonen met de krieltjes, pestosaus en een ei.

bereidingstip

Heb je iets meer tijd, maak dan je eigen verse pesto. Maal 1 handje geroosterde pijnboompitten met 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook en 25 gram geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg in een straaltje 75 ml olijfolie extra vergine toe en meng tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram