- 1 Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
- 2 Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.
- 4 Kook de eieren in circa 4-5 minuten halfzacht, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
- 5 Serveer de sperziebonen met de plakjes gerookte kip en de zachtgekookte eieren.
bereidingstip
Bewaar pesto die je eventueel overhoudt in een luchtdichte pot in de koelkast.. <h4>Serveermogelijkheden</h4> Serveer de salade als een lichte lunch of als onderdeel van een buffet. Het is een veelzijdig gerecht dat ook goed past bij een picknick of zomerse etentjes. . <h4>Smaakvariaties</h4> Voor een Griekse twist kun je feta en olijven toevoegen. Wil je de salade een Duits tintje geven, dan kun je bijvoorbeeld wat gebakken spekjes en mosterd toevoegen voor een hartige smaak.