4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, bijgerecht
recepten Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei

Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei

ingredi├źnten


25 min
4 personen
1 gerookte kipfilet

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

30 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
  • 2 Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.
  • 4 Kook de eieren in circa 4-5 minuten halfzacht, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
  • 5 Serveer de sperziebonen met de plakjes gerookte kip en de zachtgekookte eieren.

bereidingstip

Bewaar pesto die je eventueel overhoudt in een luchtdichte pot in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 23 gram
recalls | bekijk ze hier!