4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Sperzieboon’frietjes’ met limoen-avocadomayo

Sperzieboon’frietjes’ met limoen-avocadomayo

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

satéprikker

  • 1 Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
  • 2 Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten. Droog de sperziebonen en smeer ze in met de olijfolie.
  • 3 Spies een sperzieboon op 2 satéprikkers en maak vol met de resterende sperziebonen, tot de 2 spiesjes vol zitten. Herhaal dit tot alle sperziebonen op zijn.
  • 4 Rooster de sperziebonen circa 10 minuten op de barbecue en keer om tot beide kanten goed gekleurd zijn.
  • 5 Pureer intussen de mayonaise met de avocado en het limoensap tot een gladde saus. Serveer de sperziebonen met de mayonaise en bestrooi met de limoenrasp.

bereidingstip

Marineer de sperziebonen na het blancheren circa 30 minuten in een mengsel van knoflook, ketjap en rode peper voor een oosterse twist.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes