4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip

Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vleesbouillon
1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

8 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels met zout circa 4 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Meng de tomatenpuree met de bouillon, cayennepeper en komijn. Schep dit mengsel door de aardappels en verdeel ze over een bakplaat.
  • 3 Leg er de partjes citroen, laurier en knoflook tussen en besprenkel met 3/4 van de olijfolie. Bak de aardappels in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 4 Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip. Kook de broccoli.
  • 5 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bak ze in de rest van de olie circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer de aardappels met de tartaartjes, broccoli en dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 31 gram