gemiddeld
60 min.
bijgerecht
home recepten Spicy barbecuesaus

Spicy barbecuesaus

ingrediënten


60 min
1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelmoes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn
4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat voor circa 250 ml saus de tomatenblokjes, rode pepers, knoflook, bruine basterdsuiker, ketchup, (appel-) azijn, appelmoes, sojasaus en paprikapoeder circa 45 minuten koken op een lage stand (let goed op dat de saus niet aanbrandt).
  • 2 Pureer en zeef de saus en breng op smaak met zout en peper (laat eventueel nog iets verder inkoken tot de gewenste dikte).
  • 3 Laat de saus helemaal afkoelen en schenk in brandschone flesjes. Bewaar afgesloten maximaal 2 maanden in de koelkast.

bereidingstip

Vervang in dit recept het paprikapoeder door gerookt paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté