4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch
recepten Spicy garnalentosti met zoetzure wortel

Spicy garnalentosti met zoetzure wortel

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise
1 groot stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost en leg de wortel hierin. Laat volledig afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit intussen de olie en bak hierin de garnalen met de rode peper en knoflook circa 3 minuten.
  • 3 Besmeer de snijkanten van het stokbrood met de mayonaise en bak in de oven in circa 6 minuten goudbruin. Beleg een kant van het stokbrood met de garnalen, groene kruiden en ingelegde wortel.
  • 4 Dek af met de kaas. Rooster de belegde kant van het stokbrood nog circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Leg de andere kant van het stokbrood erop, snijd in stukken en serveer met de chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram