2 personen
bijgerecht
home recepten spies met kip, appel en laurier

spies met kip, appel en laurier

ingrediënten


2 personen
1 eetlepel verse tijm (gehakt)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
1 citroen (uitgeperst, schil geraspt)
1 rode appel (in parten, met schil)
6 laurierblaadjes
250 gram kipfilets (in blokjes van ca. 4cm)

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • 2 Leg de kipfilet erin en marineer minimaal 1 uur.
  • 3 Schep de kip uit de marinade en rijg de blokjes afgewisseld met laurierblaadjes en appelpartjes aan de spiesen. Bestrijk met de rest van de marinade.
  • 4 Rooster de spiesen 12-15 minuten op de hete barbecue. Keer ze regelmatig om.

bereidingstip

Alle vleessoorten die normaal niet meer dan 15 minuten hoeven te bakken zijn ideaal voor de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan entrecote, biefstuk en karbonade. Duw de ingrediënten op de spiesen niet te strak aan. Anders kan de warmte niet bij de zijkanten komen en worden sommige stukjes niet goed gaar.