4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazie-frittata met champignons

Spinazie-frittata met champignons

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram zongedroogde tomaten
250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenbestendige koekenpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes en snijd de knoflook fijn.
  • 3 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoge stand. Bak de knoflook kort tot deze begint te geuren. Voeg de spinazie in 2 delen toe en laat slinken. Doe over in een zeef en laat uitlekken tot gebruik.
  • 4 Verhit de 2 el olie uit de pot tomaten in dezelfde pan en bak de champignons in 5 min. lichtbruin. Voeg de tomaten toe en bak 1 min. mee.
  • 5 Klop in een kom de eieren los. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Giet het eiermengsel bij de champignons in de pan en roer er meteen de spinazie door. Bak de frittata een paar minuten op een middelhoge stand en gaar vervolgens nog 15 min. in het midden van de oven.
  • 7 Leg een groot bord op de frittata en keer de pan met bord en al, zodat de frittata met de onderkant naar boven op het bord ligt. Snijd in punten en serveer.

bereidingstip

Bak 400 g aardappelschijfjes mee met de champignons voor extra vulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 272 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram