4 personen
gemiddeld
50 min.
klein gerecht, voorgerecht
home recepten Spinazie-linzenstamppot

Spinazie-linzenstamppot

ingrediënten


50 min
4 personen
4 theelepels tuinkers
courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes linzen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Smelt de boter en bak hierin de wortel circa 10 minuten op een lage stand. Voeg de bleekselderij, prei en tijm toe en bak de groente in circa 15 minuten zacht.
  • 2 Voeg de linzen toe en bak al roerend 10 minuten. Pureer het linzenmengsel grof.
  • 3 Verhit de spinazie in een koekenpan tot alle blaadjes geslonken zijn. Voeg de crème fraîche en nootmuskaat toe en bak 8 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Verhit de olijfolie in een andere pan en bak hierin de courgette 3 minuten aan een kant. Zet een kookring in het midden van een bord en vul deze voor een kwart met het linzenmengsel.
  • 5 Schep 1 eetlepel spinazie erbovenop en vul weer aan met het linzenmengsel. Leg de courgetteplakjes iets overlappend in een cirkel erop.
  • 6 Verwijder de kookring voorzichtig en herhaal dit op de overige borden. Garneer met de tuinkers en serveer direct.

wijnadvies

De spinazie in dit recept smaakt heerlijk bij de groene tonen van de Chileense Que Mas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté