4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
recepten Spinazie-omelet met chorizo en grapefruit

Spinazie-omelet met chorizo en grapefruit

ingredi├źnten


15 min
4 personen
50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo op de laagste stand tot ze knapperig zijn. Neem uit de pan. Fruit de ui in het bakvet op een lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  • 2 Hak intussen 450 gram spinazie fijn. Rasp de helft van de grapefruit. Meng de gehakte spinazie met de eieren, chorizo en grapefruitrasp. Schep driekwart van de gebakken uien erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de koekenpan opnieuw en giet het spinaziemengsel erin. Verdeel gelijkmatig over de pan en bak de omelet afgedekt circa 5 minuten op een lage stand. Verdeel de kaas erover.
  • 4 Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in partjes en snijd eventueel de rest van de schil in sliertjes. Serveer de omelet met de overige spinazie, ui en grapefruit als salade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 23 gram
recalls | bekijk ze hier