pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
Schep voor een spinaziestamppot met bite de spinazie rauw, in porties, door de aardappelpuree. Laat elke portie door de warmte iets slinken.. <h4>Variëren met spinaziestamppot</h4> • Met spekjes: bak 300 g gerookte spekreepjes knapperig uit en schep ze door de spinaziestamppot. <br> • Met ei: serveer de spinaziestamppot met 6 in partjes gesneden gekookte eieren. Lekker met gebakken uitjes (pot). <br> • Met kaas: schep 200 g in blokjes gesneden belegen kaas of geitenkaas door de spinaziestamppot. <br> • Met diepvriesspinazie: verwarm 800 g diepvriesspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de aardappelpuree. <br> • Wil je je spinaziestamppot lekker kruiden? Kies dan voor nootmuskaat of knoflook(poeder). Ook verse kruiden zoals bieslook, dille of platte peterselie zijn lekker erdoor. <br> • Voeg extra groenten toe. Lekker bij spinazie zijn prei en ui, maar probeer ook eens champignons of tomaat. . <h4>Is spinazie echt zo gezond?</h4> Er zitten verschillende vitaminen in (A, B en K), ijzer en magnesium. De hoeveelheid ijzer wordt soms overschat, maar spinazie is alsnog een goede bron hiervoor.. <h4>Kun je stamppot met spinazie bewaren?</h4> • Je kunt de stamppot 2 dagen bewaren in je koelkast, in een goed afgesloten bewaardoos. <br> • Invriezen kan, als je verse spinazie hebt gebruikt. Heb je diepvriesspinazie gebruikt? Dan kun je die beter niet opnieuw invriezen. <br> • Weer opwarmen kan in de magnetron, in de oven (ongeveer 180°C), of op laag vuur in de pan.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 251 kcal |
vet | 7 gram |
verzadigd vet | 4 gram |
koolhydraten | 40 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU