4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazie-stamppot

Spinazie-stamppot

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Verwarm intussen in een steelpan op een lage stand de melk met de resterende boter.
  • 3 Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de spinazie erdoor. Breng de spinaziestamppot op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Schep voor een spinaziestamppot met bite de spinazie rauw, in porties, door de aardappelpuree. Laat elke portie door de warmte iets slinken.. <h4>Variëren met spinaziestamppot</h4> • Met spekjes: bak 300 g gerookte spekreepjes knapperig uit en schep ze door de spinaziestamppot. <br> • Met ei: serveer de spinaziestamppot met 6 in partjes gesneden gekookte eieren. Lekker met gebakken uitjes (pot). <br> • Met kaas: schep 200 g in blokjes gesneden belegen kaas of geitenkaas door de spinaziestamppot. <br> • Met diepvriesspinazie: verwarm 800 g diepvriesspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de aardappelpuree. <br> • Wil je je spinaziestamppot lekker kruiden? Kies dan voor nootmuskaat of knoflook(poeder). Ook verse kruiden zoals bieslook, dille of platte peterselie zijn lekker erdoor. <br> • Voeg extra groenten toe. Lekker bij spinazie zijn prei en ui, maar probeer ook eens champignons of tomaat. . <h4>Is spinazie echt zo gezond?</h4> Er zitten verschillende vitaminen in (A, B en K), ijzer en magnesium. De hoeveelheid ijzer wordt soms overschat, maar spinazie is alsnog een goede bron hiervoor.. <h4>Kun je stamppot met spinazie bewaren?</h4> • Je kunt de stamppot 2 dagen bewaren in je koelkast, in een goed afgesloten bewaardoos. <br> • Invriezen kan, als je verse spinazie hebt gebruikt. Heb je diepvriesspinazie gebruikt? Dan kun je die beter niet opnieuw invriezen. <br> • Weer opwarmen kan in de magnetron, in de oven (ongeveer 180°C), of op laag vuur in de pan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 251 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram