4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziecurry met krieltjes

Spinaziecurry met krieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

350 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de ui met de garam masala goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg het komijnzaad toe en bak in 1 minuut geurig. Voeg de gebakken uien toe en bak nog 1 minuut verder. Voeg de tomaten toe en bak tot ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Blancheer de spinazie kort. Dompel in ijskoud water om af te koelen en giet af. Voeg de spinazie toe aan de saus en meng kort. Voeg de krieltjes toe. Stoof afgedekt tot de krieltjes helemaal gaar en warm zijn, voeg eventueel een scheutje water toe.
  • 4 Verwarm de naanbroden. Bestrooi de curry met de feta en serveer met het brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 85 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate