4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziegratin met aardappelpuree en saucijsjes

Spinaziegratin met aardappelpuree en saucijsjes

ingrediënten


45 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram spinazie
1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Blancheer de spinazie 2 minuten. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Druk het vocht er met de bolle kant van een lepel goed uit.
  • 3 Klop de eieren los met zout en peper en meng de kaas erdoor. Hak de spinazie grof en meng deze door het eimengsel. Schep dit in de ovenschaal en zet circa 25 minuten in het midden van de oven tot het eimengsel gestold is.
  • 4 Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze in met een vork. Verhit het bakproduct en bak hierin de worstjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Giet intussen de aardappels af en stamp er met de melk, boter, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  • 6 Serveer de aardappelpuree met de spinaziegratin en de saucijsjes.

bereidingstip

Vervang de saucijsjes in dit recept door slavinken of merguezworstjes. Liever vega? Neem dan een kaasschnitzel.. Gebruik 100 ml warme melk en 100 gram roomkaas met tuinkruiden in plaats van 200 ml melk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 50 gram