4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazielasagne

Spinazielasagne

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

125 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 fles gekruide tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesspinazie à la crème

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter in een (steel)pan en roer de bloem erdoor. Laat 2 minuten garen op een lage stand. Giet de helft van de melk erbij en zet de warmtebron hoger. Klop met een garde tot de saus begint te binden.
  • 2 Giet dan de rest van de melk erbij en blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat. Laat deze bechamelsaus een paar minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg de spinazieblokjes in twee delen toe aan de bechamelsaus (oeg de volgende spinazieblokjes pas toe als de vorige in de saus zijn gesmolten). Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop lasagnebladen en schep de helft van de spinaziesaus erop. Bestrooi met de helft van de kaas en dek af met lasagnebladen. Verdeel hierover de rest van de tomatensaus, dek af met lasagnebladen schep de rest van de spinaziesaus erop.
  • 5 Bestrooi met de rest van de kaas en leg de plakken mozzarella erop. Bak de lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté