eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

Spinaziemuffins met tomaat en mozzarella

ingrediënten


15 min
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Zeef het bakmeel en voeg een snufje zout toe.
  • 2 Klop de eieren los en roer de melk en gesmolten boter erdoor. Giet het eimengsel al roerend in delen bij het meel tot een glad beslag.
  • 3 Schep de tomaatjes, spinazie, kruiden, mozzarella, Parmezaanse kaas en naar smaak peper erdoor.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Test met een prikker of deze er droog uitkomt en de spinaziemuffins gaar zijn.

bereidingstip

Vervang in dit recept de mozzarella ook eens door blokjes feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier