4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

125 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

paprikapoeder
400 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor deeglapjes op de bakplaat deegrand goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met het paneermeel of broodkruim.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en bak de uienringen tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel van het bakvet toe en bak de spinazie al omscheppend tot deze slinkt en het vocht verdampt.
  • 3 Schep de uienringen en de uitgelekte spinazie op de deegbodem strooi er zout en versgemalen peper over.
  • 4 Bak de kalkoenblokjes met paprikapoeder rest van de olie en voeg zout en versgemalen peper toe.
  • 5 Verdeel het vlees over de groenten. Bestrijk de deegrand met het ei. Strooi de kaas over de plaatkoek en bak deze in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • 6 Meng ondertussen de ingrediënten voor de salade en serveer deze bij de spinazieplaatkoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 56 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté