4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziequiche met camembert

Spinaziequiche met camembert

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spinazie
8 vellen hartigetaartdeeg

benodigdheden

(brioche)bakvormpje

  • 1 Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Stoom de spinazie 5 minuten. Druk de spinazie goed uit in een vergiet en laat uitlekken.
  • 3 Vet de springvorm in met een eetlepel van de boter en bestuif met bloem.
  • 4 Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
  • 5 Verwarm de rest van de boter en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog een minuut mee.
  • 6 Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Snijd de spinazie grof en doe deze samen met de gefruite uien en knoflook bij het eimengsel.
  • 7 Giet de spinazievulling in de deegvorm. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af.
  • 8 Verdeel de camembert en de pijnboompitten over de spinazie en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Spinazie is geen makkelijke klant. Met rode wijn wordt het wat ‘stalig’ van smaak. U kunt het beste een rosé nemen. De huiswijn bijvoorbeeld, of J.L. Cevenne. Door de camembert is ook wit een mogelijkheid. Zo’n lekkere Sauvignon Blanc van Indomita of Gamma bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 39 gram