4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazierisotto met pompoenpitten

Spinazierisotto met pompoenpitten

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram pompoenpitten
1 snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Stoom in een andere pan de spinazie circa 4 minuten boven een laagje water. Laat de spinazie uitlekken en pureer helemaal fijn.
  • 6 Roer de spinazie aan het eind van de kooktijd door de risotto, samen met de boter en de kaas.
  • 7 Breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de risotto op warme borden en bestrooi met de pompoenpitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté