4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazierisotto met zalm

Spinazierisotto met zalm

ingrediënten


45 min
4 personen
1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.
  • 2 Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.
  • 3 Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.
  • 4 Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren.
  • 5 Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.
  • 6 Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto.
  • 7 Voeg de tuinbonen en spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.
  • 8 Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.

wijnadvies

Gerookte zalm en chardonnay is een klassieke combi. Kies in dit geval voor Sensas Chardonnay, uit het zuiden van Frankrijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté