4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazieroulade met geitenkaas en tomaat

Spinazieroulade met geitenkaas en tomaat

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

30 gram grana padano-kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

450 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

bakpapier

schone theedoek

  • 1 Blancheer de spinazie kort. Spoel onder koud water, giet goed af en pureer glad in de blender. Klop de eidooiers met de spinazie en bloem glad. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Klop de eiwitten stijf. Voeg toe aan het spinaziemengsel en spatel voorzichtig erdoor. Giet het mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak 10-12 minuten in de oven, tot alles gaar is en droog aanvoelt.
  • 3 Meng intussen de geitenkaas met de roomkaas, zongedroogde tomaten, 2 eetlepels van de tomatenolie, bieslook, grana padano, de helft van de tomaten en de helft van de azijn.
  • 4 Leg een vel bakpapier op de gebakken spinazie en leg daarop een theedoek. Keer de bakplaat in een beweging om en verwijder het bovenste vel bakpapier. Bestrijk met het kaasmengsel en rol het geheel op terwijl je het onderste vel bakpapier verwijdert.
  • 5 Meng de rest van de tomaten met de overige azijn en de olie. Snijd de rol in plakken en serveer met de tomatensalade.

bereidingstip

Door de spinazie voor dit recept te blancheren, blijven de blaadjes extra mooi groen. Blancheren doe je door de groente heel kort in kokend water te dompelen. Hierna spoel je de spinazie snel af onder ijskoud water, zo stopt het kookproces. Giet nog even goed af en druk zo veel mogelijk vocht eruit in een zeef wanneer de spinazie in je gerecht niet te vochtig mag zijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté