4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen.
  • 3 Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing.
  • 4 Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.
  • 5 Lekker met bruin brood en aioli.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij een groen gerecht hoort een wat ‘groene’ witte. Droge witte huiswijn, maar ook Sauvignon Blanc Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram