4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, klein gerecht
recepten Spinaziesalade met sjalotjes, rookvlees en blauwe kaas

Spinaziesalade met sjalotjes, rookvlees en blauwe kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

150 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

150 gram rookvlees

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sjalotjes

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de sjalotjes of snijd ze in partjes en schep om met de olijfolie en tijm.
  • 2 Verdeel over de bakplaat en rooster de sjalotjes in de oven in 17-20 minuten goudbruin. Verdeel de spinazie over borden.
  • 3 Meng de crème fraîche met de melk en de helft van de blauwe kaas tot een dressing. Schep de warme sjalotjes op de spinazie en besprenkel met de dressing.
  • 4 Vorm roosjes van het rookvlees en steek ze ertussen. Maal peper over de aardbeien en verdeel ze met de rest van de blauwe kaas over de salade.

wijnadvies

Drink een glas Green Grüner Veltliner bij deze salade met allerlei verschillende smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip