4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
recepten Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren koud af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de radijsjes in parten.
  • 4 Schep de radijs, dressing en amandelen door de spinazie en verdeel de salade losjes over 4 borden.
  • 5 Snijd de eieren doormidden en leg 2 halve eieren op de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

wijnadvies

Soave van Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip