4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
recepten Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

ingredi├źnten


15 min
4 personen
150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren koud af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de radijsjes in parten.
  • 4 Schep de radijs, dressing en amandelen door de spinazie en verdeel de salade losjes over 4 borden.
  • 5 Snijd de eieren doormidden en leg 2 halve eieren op de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

wijnadvies

Soave van Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier