4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazieschotel met volkorencrostini

Spinazieschotel met volkorencrostini

ingrediënten


40 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes.
  • 2 Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • 3 Klop de eieren los met kookroom, voeg zout en peper en de helft van de kaas toe. Schep de spinazie door het eimengsel en verdeel dit over een lage ovenschaal die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de tomaatjes erover.
  • 4 Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren en leg het brood dakpansgewijs op de spinazie. Verdeel de mozzarella erover, bestrooi met de rest van de kaas en druppel er nog wat olijfolie over.
  • 5 Verwarm de spinazieschotel 20-25 minuten in de oven en laat goudbruin kleuren.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 44 gram