4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Spinaziesoep met blauwe kaas

Spinaziesoep met blauwe kaas

ingredi├źnten


20 min
4 personen
150 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de tijm circa 10 minuten op lage stand tot de ui zacht en lichtbruin is.
  • 2 Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem losraakt.
  • 3 Voeg de bouillon in gedeelten toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • 4 Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 5 Garneer eventueel met groene kruiden. Serveer direct met de kaas.

wijnadvies

Spinazie gaat niet best met rode wijn, dus op naar het wit. Een beetje stevige Chardonnay bijvoorbeeld vanwege de aanwezige kaas. Schenk rustig Montalto, Koopmanskloof (fair trade) of Eco Balance. Ook frisser wit als Villa Mondi Soave past.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 10 gram