4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziestamppot met gegrilde paprika en knapperige chorizo

Spinaziestamppot met gegrilde paprika en knapperige chorizo

ingrediënten


25 min
4 personen
1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

225 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een hoge stand knapperig.
  • 2 Stamp de aardappels tot een puree en voeg de melk en boter toe. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de pan.
  • 3 Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de knapperige chorizo en wat bakvet uit de pan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 21 gram