6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Spinazietaart

Spinazietaart

ingrediënten


20 min
6 personen
125 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

rozemarijn
tijm
basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

springvorm

  • 1 Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
  • 3 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
  • 4 Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • 5 Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
  • 6 Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
  • 7 Giet het eimengsel erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté