springvorm
springvorm
bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
springvorm
springvorm
bakpapier
bereiden
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Bereidingstip</h4> Strooi naast paneermeel ook een dun laagje geraspte oude kaas over de deegbodem. Die smelt tijdens het bakken en vormt een extra beschermlaagje tegen het vocht uit de vulling. Zo blijft de bodem lekker stevig en krokant. . <h4>Waar komt spinazietaart vandaan?</h4> Spinazietaart is vooral bekend uit de Griekse keuken, als <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spanakopita/">spanakopita</a> met filodeeg en feta. Maar ook in de Turkse keuken vind je hartige taarten met spinazie. Ons recept is een makkelijke Hollandse variant, met bladerdeeg. . <h4>Van lunch- naar hoofdgerecht</h4> <ul> <li>Eet spinazietaart als lunchgerecht of maak er een complete maaltijd. Een groene salade of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/griekse-salade-met-witte-bonen/">Griekse salade</a> zijn er lekker bij. </li> <li>Vega(n)-opties zijn er natuurlijk ook. Denk aan gegrilde halloumi (past super bij spinazie!), een lekkere bonenburger, of gebakken blokjes tofu of tempeh met wat kruiden.</li> <li>Je kunt ook een lekker knapperige ciabatta of een stuk boerenbrood bij deze spinazietaart eten.</li> </ul> . <h4>Spinazietaart bewaren en opwarmen</h4> <ul> <li>Laat de taart na het bakken goed afkoelen en bewaar tot maximaal 2 dagen in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Opwarmen kan prima in een voorverwarmde oven op 160°C. Dek de taart daarbij eerst af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet uitdroogt. Haal het folie de laatste minuten weg voor een krokant korstje.</li> <li>Invriezen kan ook. Laat de taart eerst helemaal afkoelen. Snijd ‘m vervolgens in punten en verpak die per stuk in folie of bakpapier. Leg de stukken daarna in een goed afgesloten diepvriesbakje of -zak. Zo blijft de taart tot 3 maanden goed in de vriezer. Ontdooien gaat het best in de koelkast; daarna kun je de taart weer opwarmen in de oven.</li> <li>Vroeger dacht men dat je spinazie niet opnieuw mocht verwarmen. Tegenwoordig weten we dat dit veilig kan, zolang je de spinazietaart na het bereiden snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart. </li> </ul> . <h4>Variatietips</h4> <ul> <li>Vervang de feta door geraspte oude kaas of zachte geitenkaas.</li> <li>Extra vulling? Voeg gebakken champignons, zongedroogde tomaatjes of geroosterde paprika (pot) toe.</li> <li>Strooi voor het bakken wat pijnboompitten of walnoten over de vulling, voor extra bite.</li> <li>Voeg blokjes gerookte kip, zalm of vegetarische spekjes toe aan de vulling.</li> </ul>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 425 kcal |
vet | 29 gram |
verzadigd vet | 14 gram |
koolhydraten | 22 gram |
eiwit | 16 gram |
WEB01-SPAR-PU