4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazietaart met deksel van spek

Spinazietaart met deksel van spek

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

450 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Laat het deeg ontdooien. Vet de springvorm in met olie en bestrooi met bloem. Schud de bloem door de vorm en klop de rest eruit.
  • 2 Vorm van de plakjes deeg een grote lap en druk de naden goed aan. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de rand netjes bij. Verwarm de oven op 150°C.
  • 3 Spoel de paprika’s af en droog ze met keukenpapier. Snijd ze in repen en bekleed hiermee de deegvorm.
  • 4 Stoom ondertussen de spinazie een paar minuten tot deze geslonken is en druk het vocht er heel goed uit. Hak de spinazie fijn.
  • 5 Klop de eieren los met een flinke snuf zout en peper en de crème fraîche. Schep de spinazie en de blauwe kaas er gelijkmatig doorheen. Giet dit mengsel in de vorm.
  • 6 Dek af met de plakjes spek en bestrijk deze en de randen van het deeg met een kwastje olie. Bak de taart in circa 50 minuten gaar en bruin.
  • 7 Laat de taart 10 minuten rusten voor hem aan te snijden.

bereidingstip

U kunt deze taart ook maken met ontdooide diepvriesspinazie.

wijnadvies

Spinazie is niet de makkelijkste wijnklant. Met bijna alle rode wijn gaat deze groente wat ‘stalig’ en vaak wat bitter smaken. ‘Wit’ luidt dus het devies. Vooral Chardonnay, en dan zonder dat deze op eikenhout heeft gelegen. Gelukkig is daar een grote keuze in: Jean Sablenay, Koopmanskloof Fairtrade of Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 30 gram