4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazietaart met ricotta en pijnboompitten

Spinazietaart met ricotta en pijnboompitten

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

potje zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
  • 2 Klop intussen de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Roer de spinazie door het ricottamengsel. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik een paar keer in met een vork.
  • 4 Schenk het spinazie- ricottamengsel erover en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 33 gram