4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes

Spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram sjalotjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

muffinvorm

  • 1 Verhit de boter en 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot circa 5 minuten op een lage stand zacht en lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat op middelhoge stand nog een paar minuten bakken. Voeg de balsamico en 1 eetlepel water toe en laat afgedekt 5 minuten stoven.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het deeg in 8 porties en rol uit tot ½ cm dik. Bekleed hiermee de holtes van de muffinvorm en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen in de vorm.
  • 3 Verwarm de sjalotjes. Verhit de overige olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de spinazie enkele minuten. Verdeel de spinazie en sjalotjes over de deegbakjes en serveer op een schaal.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes