4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Spinazietaartjes met gekaramelliseerde ui en blauwe kaas

Spinazietaartjes met gekaramelliseerde ui en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
120 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

120 gram feta

dit product is niet beschikbaar

120 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui circa 10 minu­ten op middelhoge stand. Voeg zodra de uien gekaramelliseerd zijn de spinazie toe. Bak tot bijna al het vocht is verdampt.
  • 2 Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de azijn en honing toe. Roer goed door en houd apart. Verwarm de oven voor op 190ºC. Bak het bladerdeeg op een bakplaat in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 3 Sla het deeg met de achterkant van een lepel een beetje platter. Beleg met de spinazie, houd de randen vrij. Verkruimel de kaas erover en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté