4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine

Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen net boven de rand van de vorm af. Zet de vorm afgedekt in de koelkast.
  • 2 Breng een pan water met zout aan de kook. Snijd of schaaf de wortel en pastinaak in lange plakken. Leg ze 1 minuut in het kokende water en spoel onder koud water af.
  • 3 Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd of schaaf er dunne lange plakken van. Zet de groente- en brieplakken afwisselend en rechtop in een spiraalvorm op het deeg. Begin aan de buitenkant tot de vorm naar het midden toe geheel gevuld is.
  • 4 Klop de eieren los met de room, zout en versgemalen peper en giet dit geleidelijk over de groentespiraal. Steek de laurierblaadjes en rozemarijntakjes er hier en daar tussen. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar.

bereidingstip

Kun je geen pastinaak vinden? Dan is knolselderij een goede vervanger.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté