4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spitskoolstamppot met geitenkaas en noten

Spitskoolstamppot met geitenkaas en noten

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 vleesbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

500 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels met de spitskool in water met de bouillontabletten in circa 15-20 minuten gaar.
  • 2 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verwarm de ovengrill.
  • 3 Giet de aardappels en spitskool af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels en spitskool met de helft van de geitenkaas, de tijm, paprikapoeder en een scheutje van het kookvocht.
  • 4 Rooster de bacon in een droge, hete koekenpan krokant.
  • 5 Schep de stamppot in de ovenschaal. Verdeel de tomatenblokjes, de rest van de geitenkaas en de cashewnoten erover.
  • 6 Gratineer het gerecht onder de ovengrill tot de kaas licht gesmolten is. Garneer met de bacon.

bereidingstip

Vervang de bacon door gebakken spekblokjes en schep deze door de stamppot.. Neem voor dit recept kerrie in plaats van paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté