4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Springrolls

Springrolls

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak cassavechips

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 pak rijstvel

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus
4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Klop de eieren los met 1 eetlepel water en de sojasaus. Bak hiervan in een grote koekenpan een omelet, laat niet te bruin worden. Laat afkoelen.
  • 2 Verdeel de sla in stukjes. Snijd alle andere groenten en de omelet in gelijke dunne reepjes van circa 8 cm. Klop de ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Kook de rijst en laat daarna afgedekt uitstomen.
  • 3 Leg de natte theedoek op het werkvlak. Leg een rijstvel een paar minuten in een kom water tot het soepel is geworden. Leg het vel op de doek en leg direct het volgende rijstvel in het water. Beleg per vel met een stukje ijsbergsla, een paar reepjes van alle groenten en omelet. Bestrooi met koriander en rol het vel van onder naar boven op, vouw daarbij eerst de zijkanten naar binnen. Herhaal voor de rest van de rolletjes.
  • 4 Serveer de rolletjes met de rijst, cassave kroepoek en pindadip.

bereidingstip

<h4>Springrolls vullen </h4> Inspiratie nodig om je springrolls te vullen? • Garnalen – klassiek in Vietnamese springrolls en lekker fris met munt. </br> • Kipfilet – gaar en in reepjes voor een hartige bite.</br> • Tofu of tempeh – gemarineerd en gebakken voor een vegetarische optie.</br> • Rundvleesreepjes – kort gebakken voor een stevige vulling.</br> • Glasnoedels – maken de rolletjes lekker vullend.</br> • Verse kruiden – zoals munt, koriander en Thaise basilicum voor extra frisheid.</br> • Mango of ananas – voor een zoete, tropische twist.. <h4>Hoe rol je springrolls? </h4> Week het rijstvel kort in lauwwarm water tot het soepel maar niet té slap is. Leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek, zo plakt het minder snel vast. Vul niet te veel, zodat je het rijstvel makkelijk kunt sluiten zonder scheuren. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol daarna strak van onder naar boven op. Werk snel, zodat het rijstvel niet uitdroogt en plakkerig wordt.. <h4>Serveertips voor springrolls </h4> Springrolls eet je het lekkerst koud en vers, direct na het rollen. Serveer ze met dips zoals hoisinsaus met pindakaas, pittige chilisaus of een frisse limoendressing. Maak er een lichte maaltijd van met een kommetje soep, een noedelsalade of extra verse kruiden zoals munt en koriander voor erbij.. <h4>Wat is het verschil tussen springrolls, loempia’s en summer rolls? </h4> • Springrolls is de verzamelnaam voor gevulde rolletjes, vaak gemaakt met rijstvellen en meestal koud geserveerd. </br> • Loempia’s worden gemaakt met een dun deegvel en daarna gefrituurd, waardoor ze knapperig en warm zijn. </br> • Summer rolls zijn eigenlijk de koude variant van springrolls, met rijstvellen gevuld met verse groenten, kruiden en bijvoorbeeld garnalen of kip.. <h4> Hoe gezond zijn springrolls? </h4> Springrolls zijn over het algemeen gezond, omdat ze meestal gevuld worden met veel rauwe groenten, mager vlees of tofu en geen frituurvet bevatten. </br> <h4> Wat kan je in een springroll doen?</h4> Je kunt eindeloos variëren: denk aan groenten zoals wortel, komkommer, paprika en avocado, aangevuld met garnalen, kip, tofu, tempeh, glasnoedels of zelfs wat fruit zoals mango. <h4> Eet je springrolls warm of koud?</h4> Springrolls eet je meestal koud en vers, direct na het rollen. Dat maakt ze lekker fris en knapperig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 102 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger