schone theedoek
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
schone theedoek
bereiden
bereidingstip
<h4>Springrolls vullen </h4> Inspiratie nodig om je springrolls te vullen? • Garnalen – klassiek in Vietnamese springrolls en lekker fris met munt. </br> • Kipfilet – gaar en in reepjes voor een hartige bite.</br> • Tofu of tempeh – gemarineerd en gebakken voor een vegetarische optie.</br> • Rundvleesreepjes – kort gebakken voor een stevige vulling.</br> • Glasnoedels – maken de rolletjes lekker vullend.</br> • Verse kruiden – zoals munt, koriander en Thaise basilicum voor extra frisheid.</br> • Mango of ananas – voor een zoete, tropische twist.. <h4>Hoe rol je springrolls? </h4> Week het rijstvel kort in lauwwarm water tot het soepel maar niet té slap is. Leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek, zo plakt het minder snel vast. Vul niet te veel, zodat je het rijstvel makkelijk kunt sluiten zonder scheuren. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol daarna strak van onder naar boven op. Werk snel, zodat het rijstvel niet uitdroogt en plakkerig wordt.. <h4>Serveertips voor springrolls </h4> Springrolls eet je het lekkerst koud en vers, direct na het rollen. Serveer ze met dips zoals hoisinsaus met pindakaas, pittige chilisaus of een frisse limoendressing. Maak er een lichte maaltijd van met een kommetje soep, een noedelsalade of extra verse kruiden zoals munt en koriander voor erbij.. <h4>Wat is het verschil tussen springrolls, loempia’s en summer rolls? </h4> • Springrolls is de verzamelnaam voor gevulde rolletjes, vaak gemaakt met rijstvellen en meestal koud geserveerd. </br> • Loempia’s worden gemaakt met een dun deegvel en daarna gefrituurd, waardoor ze knapperig en warm zijn. </br> • Summer rolls zijn eigenlijk de koude variant van springrolls, met rijstvellen gevuld met verse groenten, kruiden en bijvoorbeeld garnalen of kip.. <h4> Hoe gezond zijn springrolls? </h4> Springrolls zijn over het algemeen gezond, omdat ze meestal gevuld worden met veel rauwe groenten, mager vlees of tofu en geen frituurvet bevatten. </br> <h4> Wat kan je in een springroll doen?</h4> Je kunt eindeloos variëren: denk aan groenten zoals wortel, komkommer, paprika en avocado, aangevuld met garnalen, kip, tofu, tempeh, glasnoedels of zelfs wat fruit zoals mango. <h4> Eet je springrolls warm of koud?</h4> Springrolls eet je meestal koud en vers, direct na het rollen. Dat maakt ze lekker fris en knapperig.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 845 kcal |
| vet | 37 gram |
| verzadigd vet | 6 gram |
| koolhydraten | 102 gram |
| eiwit | 21 gram |
WEB01-SPAR-PU