gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Spritsen

ingrediënten


15 min
250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter, basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en een mespunt zout romig. Spatel het bakmeel luchtig door dit mengsel.
  • 2 Vul de spuitzak met grove kartelvormige spuitmond met het deeg. Spuit zigzaggend 8 spritsen van circa 8x4 cm met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat.
  • 3 Bak de spritsen in het midden van de oven in 17-20 minuten een beetje bruin aan de randjes, maar verder licht van kleur. Snijd de koekjes eventueel door wanneer ze veel zijn uitgelopen en laat nog 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep daarna voorzichtig op een rooster.

bereidingstip

Voeg aan het deeg voor de spritsen 1 theelepel vanille-aroma of 1 theelepel kaneelpoeder toe. . Is het deeg voor de spritsen te stijf? Voeg een scheutje melk toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram